De snelladende Apple Watch-powerbank van Belkin zou hekserij kunnen zijn

By | May 26, 2023

Vandaag was gewoon weer een donderdag toen mijn collega en de rand Senior nieuwsredacteur Richard Lawler tagde me in een Slack-thread. Toen hij de draad opende, krijste de pterodactylus. Aanschouw de Belkin BoostCharge Pro: een powerbank van $ 99,99 met 10.000 mAh en een kleine uitsparing waarmee je snel opladen onderweg een compatibele Apple Watch of AirPods Pro van de tweede generatie (en elk apparaat dat oplaadt via een USB-C-kabel met maximaal 20 W).

Het is duur? Ja, vooral omdat het nog niet beschikbaar is en alleen open staat voor pre-orders. Ik zou niet jaloers zijn op iemand die geen draagbare criticus of smartwatch-liefhebber is om er de spot mee te drijven. Het is een verstandige reactie, en ik begrijp volledig waarom je zou denken dat ik een Dingus van de hoogste orde ben omdat ik dit gelukkig voor een ongetest apparaat. Ik begrijp ook dat je misschien het equivalent hebt gedaan van $ 108 (met omzetbelasting) door het toilet spoelen als deze powerbank een blindganger blijkt te zijn.

Dit is waarom ik bereid ben dat risico te nemen.

a:hover]:text-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black dark:[&>a:hover]:text-gray-bd dark:[&>a:hover]:shadow-underline-gray [&>a]:shadow-underline-gray-63 dark:[&>a]:text-gray-bd dark:[&>a]:shadow-underline-gray”>Foto door Victoria Song/The Verge

Smartwatches onderscheiden zich als een van de weinige soorten apparaten die nog steeds afhankelijk zijn van eigen opladers. Ik heb een nest Medusa smartwatch-opladers van Apple, Samsung, Fossil, Google, Fitbit, Garmin, Mobvoi en een dozijn andere diverse merken wearables, verdeeld over verschillende laden en bakken. Terwijl wetgevers fabrikanten van telefoons, tablets en andere apparaten ertoe kunnen aanzetten om zich te scharen achter een oplaadstandaard, zorgt het pushen van draagbare technologie voor unieke uitdagingen.

Gefrustreerd door mijn ‘collectie’ belde ik een paar jaar geleden ontwerper Gadi Amit, die het NewDealDesign-bureau oprichtte dat Fitbit eerder gebruikte voor verschillende producten. Hij vertelde me dat elke gestandaardiseerde connector, of het nu USB-C is of niet, in wezen te groot is om te werken met een draagbaar apparaat dat klein genoeg is om comfortabel te gebruiken. Dat geldt ook voor draadloze oplaadspoelen.

Een ander probleem? Smartwatches plaatsen sensoren voor het volgen van de gezondheid aan de onderkant zodat ze op uw huid kunnen zitten, terwijl het scherm aan de andere kant is geplaatst zodat u het scherm kunt zien. Dat laat fabrikanten van apparaten zeer beperkte opties over waar ze een oplaadmechanisme fysiek kunnen plaatsen. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, mogen bedrijven niet dezelfde sensoren of componenten van het ene apparaat naar het andere gebruiken. Elke drastische herziening van de interne componenten of ontwerpwijziging kan een helemaal nieuw oplader, ook al lijkt deze bijna identiek aan de oude oplader.

Vlaggenschip-smartwatches hebben ook de reputatie een niet-indrukwekkende batterijduur te hebben in vergelijking met de energiezuinigere fitnessbanden van weleer. Geavanceerde GPS, OLED-schermen die altijd aan staan, continue gezondheidsregistratie, mobiele connectiviteit – dit zijn allemaal batterijverslindende functies. Hoe geavanceerder de klok, hoe slechter de levensduur van de batterij. Software-innovaties hebben de levensduur van de batterij in de loop der jaren verbeterd, maar snel opladen is een snelle, gemakkelijke en comfortabel betrokkenheid bij het raadsel van de smartwatch-batterij.

Een snelladende powerbank betekent dat ik me nooit afvraag of ik de juiste Apple Watch-kabel heb ingepakt

Het enige probleem is dat snelladen andere technische eisen stelt dan normaal laden. En dat betekent, je raadt het al, het toevoegen van deze functie vereist een nieuwe speciale lader. In het geval van de Apple Watch, toen Apple snel opladen introduceerde met Series 7, betekende dit dat je de nieuwe Apple Watch USB-C-oplader nodig had. En naar power brick die meer dan 5 watt vermogen kan leveren. Die kleine blokjes die vroeger bij Apple-apparaten werden geleverd? Die zullen niet werken. En om “e-waste-redenen” is de nieuwere power brick niet inbegrepen wanneer u upgradet naar snelladende compatibele Apple Watches.

En daarom kan het voor de gemiddelde consument verwarrend zijn om in één oogopslag te zien of ze de juiste smartwatch-oplader en power brick-combinatie gebruiken om snel opladen mogelijk te maken. Zoals mijn partner zegt: “Het helpt niet dat de oude en nieuwe opladers behoorlijk op elkaar lijken.” (Pro-tip: controleer altijd of je een USB-C-connector en een zilveren achterkant op de schijf hebt.) Dat is alleen met de eigen opladers van Apple, die een arm en een been kosten om te vervangen als je ze kwijtraakt. Het kan een wild free-for-all zijn op de marktplaats van derden als u uw due diligence niet doet. En zelfs als je het bij alleen Apple-opladers wilt houden, werken die ook niet altijd.

a:hover]:text-gray-63 [&>a:hover]:shadow-underline-black dark:[&>a:hover]:text-gray-bd dark:[&>a:hover]:shadow-underline-gray [&>a]:shadow-underline-gray-63 dark:[&>a]:text-gray-bd dark:[&>a]:shadow-underline-gray”>Foto door Dieter Bohn/The Verge

Voorbeeld: de MagSafe Duo van Apple. Hoewel het een belachelijke $ 130 kost om je iPhone en Apple Watch onderweg op te laden, kun je het niet gebruiken om het horloge snel op te laden.

Die 3-in-1 oplaadstandaards van derden? Slechts enkele ondersteunen snel opladen voor Apple Watch Series 7, 8 en Ultra. Zelfs als je ze koopt van accessoirefabrikanten waarmee Apple samenwerkt, zoals Belkin. Ik maakte de fout om voor Kerstmis een Belkin 3-in-1-oplaadstandaard te bestellen, en mijn familieleden hebben niet gecontroleerd of degene die ze me gaven het snel opladen van het horloge ondersteunt. Nu zit ik aan hem vast, ook al heeft hij dat niet het enige wat ik nodig heb ‘s Ochtends als ik wakker word voor een uur hardlopen en de batterij van mijn Apple Watch nog maar 10 procent is. Het resultaat is dat mijn nachtkastje een spaghettiberg van gelabelde kabels is, dus zelfs half slapend kan ik de juiste oplader kiezen zodat het juiste apparaat met de juiste snelheid oplaadt.

Vergeet reizen. Ik doe mijn best om de juiste opladers, stenen en powerbanks in te pakken voor de drie tot vijf draagbare apparaten die ik aan het testen ben wanneer ik onderweg ben. Ik heb het mis gehad ondanks mezelf. Erger nog, de draadloze magnetische schijven en pinnen die door draagbare opladers worden gebruikt, zijn niet wat ik veilig zou noemen. U kunt uw telefoon aansluiten op een gewone powerbank, in uw rugzak gooien en er zeker van zijn dat uw telefoon wordt opgeladen. Dit geldt niet voor slimme horloges. Het hangt ervan af of de geesten van je voorouders je magnetische ladingsschijf op een bepaalde dag zullen zegenen en of deze onderweg wordt geduwd.

Dit is mijn probleem, zeker. Maar zelfs als je geen wearables controleert en tientallen kabels hebt om uit te kiezen, bestaat altijd het risico dat je een kabel achterlaat, de verkeerde pakt tijdens het inpakken en de mogelijkheid hebt om ofwel een nieuwe oplader te kopen… of accepteren dat je horloge dood is totdat het voorbij is. kom terug naar huis

U kunt uw telefoon aansluiten op een gewone powerbank, in uw rugzak gooien en er zeker van zijn dat uw telefoon wordt opgeladen. Dit geldt niet voor slimme horloges.

Ik weet niet of deze Belkin BoostCharge Pro zijn belofte zal nakomen. Ik ben zo vaak verbrand dat ik mijn verwachtingen probeer te temperen. Maar het idee dat deze kleine inkeping in de foto waar het lijkt alsof ik mijn Apple Watch veilig kan vasthouden En mijn telefoon verbinden? EN mogelijk twee of drie extra kabels uit mijn tas verwijderen? EN me het vertrouwen geven dat als ik dit ene ding pak, ik er 100 procent zeker van ben dat het mijn apparaat snel zal opladen? EN Misschien laat je me de draden uit mijn smartwatch gooien in ruil voor een assortiment van 3-5 powerbanks? Voor een keer brandt er hoop in mijn verschrompelde hart en heb ik het verdomde ding vooraf besteld om het zelf te proberen.

Zegen Belkin dat hij zelfs maar heeft geprobeerd dit in het leven te roepen. Zegen het leger van imitators die waarschijnlijk aan boord springen en het voor een lagere prijs doen. Zegen de onvermijdelijke copycat-copycats die dit zullen doen voor Samsung, Google, Fossil en andere smartwatches.

Ik zal verslag uitbrengen zodra dit ding wordt verzonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *